Strani

sreda, 14. junij 2017

TESTIRANJE ŠABLON CREATIVE EXPRESSIONS

Danes sem imela priložnost testirat šablone, ki jih pri nas še ne najdemo. Hvala Silvi in Rayherju za to, in držim pesti, da bodo tudi na naših policah :D
Kompleti so sestavljeni iz več šablon, zato je njihovo kombiniranje res neomejeno. Sama sem poskušala naslednje tri komplete:

Ker so se v moji delavnici pred kratkim že starim Distressom pridružile še blazinice Distress oxide, in niso še imele možnosti, da bi pokazale, kaj vse znajo :D sem se odločila, da test šablonic kombiniram s testiranjem novih blazinic.
In tako so nastale tele tri barvne voščilnice. Prva, katere postopek bom natančneje tudi opisala, bo namenjena kot zahvala vzgojiteljici ob koncu vrtčevskega leta, zato je tudi osnovana kot zelo pisana, ker predstavlja energijo, barvitost, živahnost malčkov. 
Najprej sem izrezala izreze iz akvarelnega papirja. Nato sem se odločila, da bom za barvanje uporabila naslednje 4 blazinice:
Ozadje z metuljčki sem nato senčila s prvima blazinicama. Najprej sem čez celo osenčila u Worm lipstick, nato še na 3/4 z wilted violet. Nato pa je sledila zabava, ki me je spominjala na osnovnošolske dni, ko sem ustvarjala s svilo, in je bil najlepši del, po barvi metanje soli in opazovanje, kako sol razžira barvo in kakšni odtenki se pojavljajo. Enostavno moraš imeti rad oxide, ko papir našpricaš z vodo, se kot je moja 4letnica rekla, dogaja prava čarovnija, pikice vode mešajo barve in pojavljajo se popolnoma drugi odteniki.
 Sredinski del sem osenčila z cracked pistachio in broken china. Tudi tu sem najprej cel list premazala z zeleno, 3/4 pa z modro. Na koncu sem našricala z vodo, vendar ne tako, da so nastajale kapljice, ampak tako, da sta se barvi premešali.
 Sledila je še pika na i, da je voščilnica postala primerna zahvali za vzgojiteljico. Ker sem uporabila napis Hvala iz, prijavljam izdelek v Galerijo najlepši par meseca junija. Napis sem izrezala na vijolično osenčen list akvarelnega papirja, sam srček je pa iz kolekcije Fillables Collection Jewelled Heart Die, in tega sem osenčila z roza odtenkom.
 Sledila je še izbra ozadja, ki se je odvijalo tako, kot je veliki večini ustvarjalk najbolj poznano :D v ogromnem kupu scrapbook papirjev, nisem našla nobenega, ki bi bil primeren, zato mi ni preostalo drugega, kot da le to sama izdelam. Najprej sem akvarelni list osenčila z modro in ga našpricala z vodo, da je prišlo do reakcije in je voda "oksidirala", a še vedno ni bilo tako, da bi mi ustrezalo. Nato sem izrezala malega metuljčka iz kolekcije Background Collection Butterfly Frame Die, vzela negativ in na moder papir naredila zelene metuljčke. Tudi to mi ni zadostovalo, zato sem naredila še par vijoličnih. Ker je bil papir moker, so se ti metuljčki začeli razlezati po papirju, in končno mi je bil všečno ozadje.
 Vse skupaj sem nato zlepila skupaj in tule je končni izdelek - zahvalnica za vzgojiteljico v vrtcu. S samim kompletom šablon je pa kombinacij za izdelavo res neomejeno, super se jih da kombinirati, in res si želim, da bodo kmalu na naših policah, definitivno vredne vsakega €.

Kasneje sem izdelala še poročno čestitko s kompletom Fillables Collection Jewelled Heart Die. Sama šablona srca je zelo polna in je potrebno biti pazljiv, da ne postane vse skupaj kičasto. Že v štartu sem takoj pomislila, da je odlična za kako mixmedia tehniko na platnu, ali pa za izdelavo explosen box,kjer je vsaka stranica celota zase. A ker ni bilo časa za tak projekt, sem morala tole prekrasno srce vpeljati v voščilnico in jo narediti ravno dovolj polno, da ni bilo preveč in ne premalo. Srce sem obarvala z Worn Lipstick. nato sem izrezala manjše srce in ponovila barvanje, vse skupaj sem pa še našpricala z vodo. Čez sem dala napis čestitke 4, ki sem jih izrezala iz papirja, ki mi je ostal od zgornje voščilnice in napisa hvala za vse. Sledil je najtežji del, najti ozadje, ki ne bi preveč izstopalo iz celote, vendar karkoli sem kombinirala, se ni ujemalo. Srček sem za nekaj časa odložila in se kasneje vrnila z idejo, da na scrapbook papir z roza srčki nalepim kvadrat iz paus papirja. Ta je omilil to izstopanje ozadja in dodal voščilnici neko eleganco, prav tako pa sem dosegla, da se barve med seboj niso teple.
 In še zadnja voščilnica s kompletom šablon Finishing Touches Collection Chrysanthemum Die. Najprej sem ozadje obarvala z Broken China, čez sem položila stencil šablono z zvezdiicami in s servetom obrisala barvo. Nato sem našpricala z vodo in čez blazinico Fossilized Amber osenčila zvezdice. Ker je bilo ozadje precej mokro, sta se barvi mešali in tako sem se izognila ostrim robovom. Z isto blazinico sem nato osenčila najmanjša cvetova, s tem, da sem najmanjšega potem obrisala z vlažno krpo, da je postal še svetlejši. Tretji cvet sem osenčila z Spiced Marmalade, četrti-največji pa z Worn Lipstick in tako izgleda, kot bi se barva na cvetovih prelivala. Dodala sem še steblo marjetice iz Rezalne šablone TinaB: Marjetica in štampiljko Prijatelji so cvetje v vrtu življenja.
In tako je minil še en pisano ustvarjalni dan, Upam, da najdete kakšno idejo, kako ustvarit malo bolj pisano voščilnico :D

POMANJKANJE ČASA :)

V zadnjem času je moj blog precej sameval in je na prvi pogled izgledalo, kot da je moje ustvarjanje počivalo. V resnici je pa ravno obratno, kajti toliko naročil, kot sem jih imela v zadnjih mesecih, še ni bilo :) Primanjkovalo je le časa, za stvar poslikat in kaj več napisat o njih. In ker časa še vedno ni veliko, bo tudi tale objava bolj kratka, in le pokažem, kaj je v moji delavnici v tem času nastajal. So pa predvsem to leseni izdelki. Obljubim, da bo naslednja objava malo daljša, saj sem na testiranju imela krasno šablonico, prav tako so pa na vrsto končno prišli novi distressi oxide.

Tablica s podatki ob rojstvu otroka





Poročni šopki iz lesa


 
Lesena tablica otrok v avtu



Lesena knjižna kazala




poročna vabila 

50 enakih poročnih vabil, ki so mi pustile mišice v rokah in malo nakravžljale lase :) izziv in pol v glavnem :)



In ker kljub temu, da so izdelki iz lesa, nisem zmogla brez papirčkanja :) in seveda uporabe šablonic najlepšega para, prijavljam izdelke v Galerijo meseca junija.
Šablonice,ki sem jih uporabila pa so: