Strani

sreda, 2. avgust 2017

NAMESTO KLASIČNE OBLIKE VOŠČILNCE ....

Ponovno je nastala še ena voščilnica v mojih najljubših barvah - še dobro, da so ravno te barve všeč tudi moji najstarejši nečakinji, kateri je voščilnica tudi namenjena. Pri 12ih letih je namreč že kar težko obdariti nekoga s pravim darilom - najstništvo je ITAK (bi rekla moja petletnica) zelo zanimiva stvar, a le kdo se sploh še spomni, kako trmasto bitje je bilo takrat. 👧👧👧
Ravno zato smo se odločili, da slavljenki raje podarimo €, ker ima željo po novih rolerjih. In tako je padla ideja, da zakaj pa ne bi evrčkov spakirali kar v papirnat roler - in nastala je neklasična oblika voščilnice (priznam, take imam še najraje).


  • Najprej sem na osnovo za voščilnice 15x15cm narisala obliko rolerja in ga izrezala. Nato sem izrez namazala z gessom (kot sem že prejšnič omenila, za uporabo distress oxidov sploh ni potreben akvarelni papir ampak se super ujamejo še z gessom, poleg tega pa ta doda še neko trdnost izdelka). 
  • Ko se je gesso posušil, sem z vročim embosiranjem in versacolor blazinico ter prahci za embosiranje odtisnila nekaj štampiljk - napis in rožice iz kompleta Okrasimo s cvetjem
  • Sledilo je senčenje z distress oxidi in nato z razpršilko za vodo še dodajanje efektov - postopek sem večkrat ponovila, da je bila barva na nekaterih delih močnejša.
  • Z luknjačem sem nato izrezala luknjice in vanje namestila darilni trak - tako ima voščilnica tudi neklasično odpiranje, saj je "vezalka" tista, ki drži spodnji in zgornji del osnove skupaj.
  • Izrezala sem še 4 kroge, ki so služili za koleščka in voščilnica je že imela podobo rolerja.
  • Z rezalnima šablonama iz kompleta Dragocena srca sem izrezala največja srčka, polnega sem osenčila z eno barvo, detajliranega z drugo. Izrezala sem še številko 12 in jo osenčila z enako barvo kot polni srček, nato pa sem jo še embosirala s prozornim prahcem z bleščicami, da je številka prišla do izraza. Ko sem vse skupaj nalepila sem čez cel izrez nanesla še Glossy accents.
  • Ker je seveda to voščilnica za rojstni dan, sem nazadnje še izrezala napis Vse najboljše, ga osenčila z že uporabljenimi barvami in ga poudarila z glossy accents.


  • Odločila sem se, da okrasim še kuverto za voščilnico. Za okraševanje sem uporabila kar negative izrezov, ki so ostajali na mizi. Negativ sem uporabila za šablono, ki sem jo nato senčila z distress oxidi. Čez osenčene dele sem nazadnje nanesla še glossy accents, da je kuverta postala nekoliko bolj razgibana - kot so dvanajstletnice 💪😜 in nanesla še nekaj pikic s pearl pen.



V samo voščilnico sem na koncu dodala še enak trak, ki je uporabljen za vezalko in v ta trak ovila denar za slavljenko.
In kar je najpomembneje, vsaka minuta dela je bila poplačana, ko sem videla veselje na nečakinjinih očeh, ko je zagledala voščilnico 😍


Tudi ta izdelek prijavljam v Najlepši par - galerija meseca avgusta.

torek, 1. avgust 2017

TRENUTKI USTVARJANJA SO NEPRECENLJIVI SPOMINI SREČE

KONČNO je prišel dan, ko sem se odpravila na obisk k krasni prijateljici, ustvarjalki z velikim srcem - in predvsem nabito ustvarjalno sobo. 👀😻 Sama je sicer rekla, da je že dvomila v moj, vse od februarja obljubljen obisk, ampak v opravičilo, veeeedno je prišlo nekaj vmes. No, pomembno je, da sem obljubo na koncu izpolnila in se odpravila na obisk in verjemite, slina je tekla v potokih 😂
No dan pred obiskom, med tem ko sem izdelovala še ene zahvalnice, pa sem se začela spraševati, kaj ob obisku pokloniti ustvarjalki, ki je založena bolj kot marsikatera ustvarjalna trgovina.😀 Nato pa na mizi zagledam novosti iz Najlepši par rezalno šablono Spomini in štampiljke Najlepši trenutki in kot strela iz jasnega pade ideja, nekako tako, kot bi mi napisane besede govorile. Par minut kasneje sem bila že na polno v izdelovanju (zahvalnice so se pa premaknile na rob mize. 😀  In tako je začela nastajati slika z napisom TRENUTKI USTVARJANJA SO NEPRECENLJIVI SPOMINI SREČE. Ker sem že pri zahvalnicah uporabljala rezalne šablone in štampiljke Okrasimo s cvetjem sem le te uporabila tudi tukaj. Za barvne blazinice sem uporabila 4 najljubše distress oxide (wilted violetvintage photocracked pistachio in worn lipstick), predvsem zato, ker je njihova barva bolj intenzivna in ker sem z njimi lahko ustvarila različne efekte:

  • štampiljko TRENUTKI sem najprej celo potapkala z worm lipstick nato zadnji del besede z wilted violet, kjer sem nato ponovila še enkrat, le da sem barvo dodala le na zadnji črki, in podobno na prvem delu besede, kjer sem čez roza odtenek najprej dala craked pistachio in nato ponovila le na spodnjem delu prve črke. Tako so se barve prelivale med seboj.
  • besedo USTVARJANJA sem izrezala s pomočjo rezalne šablone Mariane design collectables-abeceda, kjer sem pred tem akvarelni papir osenčila z vsemi štirimi odtenki oxidov, nato z razpršilko z vodo naredila še dodaten učinek, potem pa sem še mokri papir izrezala s šablono. Izrezala sem kar vse črke abecede, da so se črke iz besede res popolnoma v naključnih barvnih kombinacijah pojavile in tako sem dobila nekakšen prelivajoči vzorec.
  • Potem je sledil en mali UPS🙈🙉🙊 štampiljka za besedo SO se je izredno grdo odtisnila, zato sem le to prekrila z izrezom ustvarjalne packe, ampak ker smo ustvarjalke iznajdljive, znamo tudi upse izrabit sebi v prid 😆 
  • Sledil je odtis besede NEPRECENLJIVI iz seta štampiljk Najlepši trenutki. Le tega sem odtisnila z blazinico vintage photo, da sem nekoliko omilila pisano ustvarjalno packo😆 



  • besedo SPOMINI sem izrezala iz akvarelnega papirja, ki sem ga tokrat obarvala tako, da sem po listu tapkala kar z barvno blazinico distress oxidov. Ker za nanos nisem uporaljala aplikatorja ampak kar direktno nanašala, se je barva na listu le tu pa tam odtisnila, sam odtis pa ni bila neka gladka linija ampak je spominjalo bolj na pikice. Tako je barva bila precej neenakomerna, barve so se med seboj mešale in ponovno je nastal en zanimiv učinek, ki ga lahko dosežemo z oxidi (nato sem poizkusila, če lahko tak učinek dosežemo tudi z navadnimi distressi, ampak žal se barve ne prelivajo tako lepo, pa tudi sam odtis ni tako lep - torej to je še ena prednost oxidov).
  • enak postopek sem nato uporabila še pri izrezu z rezalno šablono Sreča, le da sem tu večkrat odtisnila z blazinico vintage photo.
  • Na koncu sem dodala še nekaj rožic iz kompleta štampiljk Okrasimo s cvetjem, vse skupaj dala v okvirček in že sem se lahko odpravila na dolgo obljubljeni obisk 😍


Draga Romana, hvala za tvojo gostoljubnost, klepet, in voden ogled po tvoji ustvarjalni sobici 😍
Izdelek pa prijavljam v Najlepši par - galerija meseca avgusta, in Tina, kot sem ti že rekla, komaj čakam na nove novosti,ki tako lepo same spregovorijo in ponudijo idejo za ustvarjanje 😍

ponedeljek, 31. julij 2017

MIXED MEDIA URA NA PLATNU #2

Po morskem oddihu, je na moji mizi ponovno nastajala ura na platnu -  v mixed media tehniki. Postopek je bil podoben kot prejšnjikrat, najprej sem platno premazala z Gessotom, nato z foto transfer tehniko prenesla nanj sliko in z decoupage tehniko uro. Potem pa je sledilo improviziranje. Platno se pobarvala z distress oxidi, ki se super obnašajo na gessu, saj vodne kapljice krasno pustijo svoje sledi, prav tako pa oxidi zabrišejo meje nanosa, ki tako niso vidne. Sam napis VSE NAJBOLJŠE in številko 60 sem si s pomočjo laserja izrezala iz 5mm lesa, da je dobil napis še 3D in poudarjeno obliko. Nato sem s sizzixom z rezalnima šablonama srčni metulji in marjetica izrezala še izreze iz mos gume, vse to sem ponovno premazala z gessom in nato osenčila z oxidi. Sledila je uporaba tehnike vročega embosiranja z zlatim prah za embosiranje in uporabo versacolor blazinice (to sem uporabila, ker v prenovi delavnice nisem našla embosirne blazinice :D vendar le ta barvna blazinica ravno tako super služi za vroče embosiranje). Z embosiranjem sem na izdelek dodala glasbeno črtovje, ker je naročnica iz glasbenih vrst in so zelo glasbena družinica.  To notno črtovje pa je nastalo tako, da sem s sizzixom iz mos gume naredila izrez in le tega uporabila za štampiljko. Na koncu sem detajle poudarila še s pearl pen in v mali razpršilki raztopila metalne akvarele v stiku gelatos, da je končni izdelek dobil še nekoliko svetleč videz.